Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar

Consultanță gratuită și pachete complete de soluții software și hardware, precum și excursii, workshop-uri sau evenimente de formare ale cadrelor didactive pentru reducerea abandonului școlar. 

Toate informațiile de care ai nevoie!

Soluții pentru Reducerea Abandonului Școlar

Soluții Software

Soft-uri educaționale ce au ca scop prevenirea abandonului școlar

Soluții Hardware

Echipamente IT ce respectă Ordinul de Ministru nr. 3,497 din 30 Martie 2022.

Workshop-uri

Cursuri și workshop-uri pentru dezvoltarea abilităților cadrelor didactice și chiar a elevilor

Formare profesori

Întâlniri fizice și online pentru formarea profesorilor privind folosirea echipamentelor achiziționate în cadrul achizițiilor PNRAS.  

Evenimente și Deplasări

Excursii, tabere și evenimente școlare deosebite atât pentru elevi cât și pentru profesori.

Servicii Profesori și Elevi

Alte servicii necesare pentru instituția educațională pentru reducerea abandonului școlar. 

Pachet Digitalizare

Soluții Harware

Tabla Smart Samsung Flip Pro 85"

*Achiziție obligatorie conform Ordinului de Ministru nr. 3,497 din 30 martie 2022

 • Tehnologie tactilă captivantă
 • Desen intuitiv și natural
 • Protecție rezistentă la spargere
O nouă era a educației
Ochelari de Realitate Virtuală

Class VR

       Ce este ClassVR?

 • ClassVR reprezinta solutia virtuala completa care ofera tot ceea ce aveti nevoie pentru implementarea realitatii virtuale in scoala Dumneavoastra. Conceput special pentru educatie, ClassVR ofera casti de realitate virtuala aliniate la curricula educationala, optiuni de control pentru profesori si statii de incarcare, pentru a va ajuta sa creati lectii captivante si antrenante pentru elevii Dumneavoastra – toate la un cost accesibil pentru scoli. 

       Cum ajută ClassVR?

 • Toti copii iubesc tehnologia, iar imbinarea acesteia cu educatia va aduce cu siguranta un plus de placere in procesul educational. Copii se vor teleporta in mediul virtual pentru a vedea in 3D si interactiona cu subiectele predate pana acum la clasa. 
 • Realitatea virtuală/augmentată este o tehnologie inovatoare și premiată, concepută pentru a ajuta la creșterea angajamentului și la creșterea păstrării cunoștințelor pentru elevii de toate vârstele
 • Învățarea prin experiență este unul dintre cele mai eficiente moduri de a învăța, tehnologia ClassVR sporind păstrarea cunoștințelor cu până la 75%

Laborator Robotica
Fable Connect - AI + 3D Design STEAM CORE

Robot Modular, configurații multiple (ex. Humanoid, Industrial, Mobil, AI, Social), poate realiza o gama variata de experimente, timp de asamblare și configurare scăzut, adaptat orei Academice (45-50min)

 

Ce este Fable Connect?

 • Robotii Fable permit elevilor sa participe la lectiile desfasurate in clasa, prin intermediul unui robot foarte prietenor. 

Cum ajută Fable Connect?

 • Exista o multitudine de factori ce determina copii sa nu isi mai doreasca sau sa nu mai poata ajunge fizic la ore, factori precum anxietatea sau sanatatea fizica. Folosind Fable, copii se pot conecta de oriunde la ce se intampla in clasa fizica, facand astfel parte din colectivul scolar intr-o maniera moderna si foarte indragita de catre toti copii. 
 • Folosind tehnologia, copii pot ramane astfel foarte usor conectati cu toti prietenii, profesorii dar si sa ramana in contact cu materialele de studiu si activitatile de la clasa. 

Imprimantă 3D - CraftBot

Imprimantă 3D cu pachet educațional (inclusiv carcasă dome și ușă  pentru protecție). Tehnologie de printare: Filament topit (FFF)

Pachet Digitalizare

Soluții Software

Catalogul Digital sKOOLvers

Ce este sKOOLvers?

 • Platforma sKOOLvers centralizează situațiile școlare și generează (în timp real) statistici pentru profesori și părinți vis-a-vis de progresul elevilo

Cum ajută sKOOLvers?

 • Cu ajutorul sKOOLvers, situația școlară a elevilor este controlată de la distanță, profesorii putând pune note, absente și mențiuni de pe propriul dispozitiv, iar elevii și părinții putând sa le verifice oricând, de pe orice dispozitiv. 
 • Generarea de teste și evaluarea clasei în timp real
 • Accesul la un avizier digital unde sunt postate toate informațiile școlare relevante
 • Creearea, transmiterea, primirea și corectarea temelor direct în platformă

Platforma SchoolFlix

Ce este SchoolfliX?

 • SchoolFlix este o platforma educationala, unde subiectele școlare sunt prezentate prin intermediul unor lectii video. Filmuletele SchoolFlix sunt aliniate la curricula Romaneasca si acopera toate materiile.

  Cum ajută in reducerea abandonului scolar?Filmuletele SchoolFlix reprezinta un ajutor semnificativ pentru elevii ce intampina dificultati privind prezenta lor fizica la clasa (ex: probleme de sanatate), permitand elevilor sa tina pasul cu ce se preda la clasa, prin intermediul continutului video de inalta calitate, ce poate fi accesat de oriunde, oricand, prin intermediul telefonului, tabletei sau computer-ului. 
 • SchoolFlix pune accentul pe pregatirea intensa pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat, oferind astfel un ajutor in plus elevilor pentru a fi pregatiti si a promova examenele importante. 
 • Nivelul de performanta al elevilor poate fi evaluat foarte rapid de catre profesori sau chiar de catre elevi pe baza subiectelor de examen
 • Schoolflix implica de asemenea parintii in procesul educational, prin raportarea zilnica a activitatilor elevilor. 

Laborator Digital
sKOOLvers

Laboratorul Digital oferă elevilor un mod de învățare plăcut și modern, îmbinând educația cu tehnologia pentru a atrage interesul copiilor. În strânsă legătura cu obiectivele programului PNRAS, laboratorul digital ajută procesul educațional sa fie adaptat nevoilor și așteptările elevilor. 

Beneficii 

 • Curricula școlară este transpusă în lecții moderne interactive, unde subiectele educaționale sunt facilitate de modele 3D și animații. Cu ajutorul acestora, copiii înteleg vizual si practic materia de la școală, având acces la aceasta pentru aprofundare oricând, de pe orice dispozitiv. 
 • Folosind sKOOLvers, profesorii au acces la o clasă digitală interactivă, unde pot folosi modele 3D, pot prezenta documente, videoclipuri, imagini 360 sau chiar pot face evaluări rapide ale clasei.